Nieuws

  Hieronder treft u een overzicht van al ons eerder geplaatste nieuws.

  Huizenprijzen dalen niet

  Huizenprijzen dalen niet

  ANP-Uitgegeven: 2 februari 2010 11:27- AMTERDAM - Op de Nederlandse woningmarkt zijn geen verdere prijsdalingen te verwachten. Dat zegt hoogleraar Marc Francke, die donderdag aan de Universiteit van Amsterdam een rekenmodel presenteert dat de ontwikkeling van de woningprijs verklaart uit inkomen, rente, inflatie en het financiƫle vermogen van huishoudens.

  Volgens cijfers van de makelaarsvereniging NVM daalde de gemiddelde prijs van een huis in het afgelopen jaar met 2 procent, maar was in het vierde kwartaal weer een zeer lichte stijging te zien ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

  Volgens hoogleraar Francke is momenteel geen sprake van overwaardering van woningen zolang de hypotheekrente aftrekbaar blijft.