Nieuws

  Hieronder treft u een overzicht van al ons eerder geplaatste nieuws.

  Koopwoningen toch weer iets goedkoper

  Koopwoningen toch weer iets goedkoper

  DEN HAAG - De prijzen van koopwoningen zijn in de maand juli wederom gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In juli waren woningen gemiddeld 0,9 procent goedkoper, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

  De prijsdaling is in de eerste zeven maanden van het jaar wel afgevlakt. Vergeleken met de voorgaande maand zijn de prijzen in juli met 0,6 procent gestegen. Over de eerste drie maanden van het jaar kwam de gemiddelde daling uit op 4 procent, voor het tweede kwartaal komt dat uit op 2 procent.

  De afgelopen maand bleken alleen hoekwoningen waardevast; die waren ongeveer even duur als een jaar eerder. Vrijstaande huizen, over het algemeen het duurdere type woning, daalde met 2 procent het meest in prijs. In de provincies Utrecht, Friesland en Groningen waren de prijzen wel wat hoger dan een jaar eerder. In Friesland was dit al voor de vierde maand op rij het geval.

  Ruim 12.000 bestaande huizen wisselde in juli van eigenaar. Dat is 7,5 procent minder dan in juli 2009. In de eerste zeven maanden van het jaar zijn wel meer huizen verkocht dan in de eerste zeven maanden van vorig jaar.

  Vergeleken met de maand juni bleven de prijzen van huizen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg in juli vrijwel gelijk, in de andere provincies werden huizen duurder.

  (c) ANP 2010 alle rechten voorbehouden