Nieuws

  Hieronder treft u een overzicht van al ons eerder geplaatste nieuws.

  NIBC gaat met eigen label hypotheekmarkt op

  NIBC gaat met eigen label hypotheekmarkt op

  De Nederlandse hypotheekmarkt is een nieuwe speler rijker. De Haagse bank NIBC gaat onder eigen label woninghypotheken aanbieden en hoopt binnen enkele jaren een marktaandeel van ‘een paar procent' te veroveren. Dat maakte NIBC dinsdag bekend.

  NIBC introduceert zichzelf naar eigen zeggen in eerste instantie met een annuïteitenhypotheek als prijsvechter, maar is niet van plan dat structureel te blijven. ‘Dat betekent dat wij niet altijd de goedkoopste zullen zijn, maar wel dat wij scherpe rentes zullen blijven bieden', aldus een woordvoerder. De bank was al eerder actief op de hypotheekmarkt, maar niet met een eigen merk. De hypotheken werden tot voor vijf jaar geleden onder meer verkocht via Zwitserleven. Met de productie van die hypotheken, waarvan de totale waarde circa 7 miljard euro bedraagt, stopte de bank destijds om meer evenwicht aan te brengen in de activiteiten. ‘De tijd is nu rijp om met een eigen merk te komen', aldus de woordvoerder.

  NIBC was lange tijd vooral actief als zakenbank voor het bedrijfsleven. In 2008 betrad de bank met NIBC Direct de consumentenmarkt. Inmiddels heeft die tak 300.000 klanten, met een totaal spaartegoed van 8 miljard euro. De bank is van plan om de consumentenactiviteiten in de toekomt uit te breiden.
  Bron: www.vastgoedmarkt.nl