Nieuws

  Hieronder treft u een overzicht van al ons eerder geplaatste nieuws.

  Verplicht energielabel m.i.v. 1 januari 2015!

  Verplicht energielabel m.i.v. 1 januari 2015!

  Het energielabel is niet nieuw. Het definitief energielabel is dat wel en deze is per 1 januari 2015 verplicht bij de verkoop of verhuur van iedere woning en wijkt op enkele punten af van het reeds bestaande energielabel uit 2008.

  Internetapplicatie
  In januari ontvangen alle woningeigenaren een brief met daarin hun voorlopige energielabel die u zelf definitief kunt maken. Op dit moment wordt door de Rijksoverheid namelijk gewerkt aan een internetapplicatie waarop woningeigenaren zelf kunnen inloggen. Binnen deze applicatie kunt u vooraf ingestelde gegevens, zoals informatie over de isolatie, het glas en de verwarmingsketels wijzigen of goedkeuren. Wilt u gegevens wijzigen, dan hebt u voor sommige gegevens bewijslast nodig. Deze kunt u in de applicatie zelf plaatsen door middel van het uploaden van een foto of andere ingescande documenten. Nadat u akkoord geeft voor de gegevens die zijn ingevuld, worden de gegevens op afstand gecontroleerd door een erkende deskundige. Na akkoord ontvangt u een definitief energielabel.

  Voorlopig energielabel

  Bent u nu al benieuwd naar uw energielabel? Via de energielabel-checker vindt u informatie over uw energielabel. Door het invullen van uw postcode en huisnummer wordt op basis van het bouwjaar en het type woning een voorlopig energielabel bepaald. Een voorlopig label is best nuttig, want aan de hand hiervan kunnen marktpartijen u uitleggen hoe uw huis energiezuiniger gemaakt kan worden.