Nieuws

  Hieronder treft u een overzicht van al ons eerder geplaatste nieuws.

  Energiezuinig wonen flink in trek

  Energiezuinig wonen flink in trek

  Er is in Nederland een flink groeiende behoefte aan energiezuinige woningen. Dat constateert Hypotheken Data Netwerk (HDN) in haar jaaroverzicht van 2019. Het aantal aanvragen voor een NHG-hypotheek met Energie Besparende Voorzieningen (EBV) steeg vorig jaar met maar liefst 23%.

  Hypotheekbedrag stijgt
  Daarmee kwam het totaal op 7.281 NHG-aanvragen met een gemiddeld hypotheekbedrag van 229.500 euro. Een stijging van 7,4%. Ook oversluitingen en tweede hypotheken kregen een ‘groener’ karakter. HDN registreerde een stijging van 55% ten opzichte van 2018.

  Vraag NOM-woningen bijna verdubbeld
  Met ruim 46.000 HDN-aanvragen groeide de markt voor energiezuinige woningen (label A of hoger) met 9,7%. De gemiddelde woningwaarde steeg met 5,4% van 403.500 euro naar 425.500 euro. De vraag naar energie neutrale of nul-op-de-meter woningen verdubbelde bijna met ruim 90%. Alleen in Limburg en Gelderland was er sprake van een afname.