Nieuws

  Hieronder treft u een overzicht van al ons eerder geplaatste nieuws.

  Grootste stijging huizenprijzen in in 7,5 jaar!

  Grootste stijging huizenprijzen in in 7,5 jaar!

  Bestaande koopwoningen waren in november 3,8 procent duurder dan een jaar eerder. Het is de grootste prijsstijging op jaarbasis in 7,5 jaar.  Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster maandag 11-1-2016. Sinds de zomer van 2013 is er sprake van een licht stijgende trend in de prijzen.

  In november lag de gemiddelde prijs op nagenoeg hetzelfde niveau als in april 2004. Vergeleken met het dieptepunt van juni 2013 waren woningen afgelopen maand 6,8 procent duurder. Maar ten opzichte van de piek van augustus 2008, lag de prijs nog wel 16,1 procent lager. Meer verkopen

  De prijsindex van bestaande koopwoningen is gebaseerd op transactieprijzen van woningen en de WOZ-waarden van alle woningen in Nederland. Vorige week maakte het Kadaster nog bekend dat er in november 14.545 woningverkopen zijn geregistreerd. Dat is bijna een kwart meer dan een jaar eerder. Van januari tot en met november van dit jaar zijn er ruim 22 procent meer huizen van eigenaar gewisseld dan in dezelfde periode in 2014.