NWWI

  Kwaliteitsgarantie
  Het NWWI heeft objectieve, betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. Taxateurs die aangesloten zijn bij het NWWI werken volgens een gestandaardiseerde methode. Alle uitgevoerde taxaties worden in een centrale database geregistreerd. Het NWWI controleert zowel de taxateurs als de taxaties zelf. Daarmee is de kwaliteit van een taxatie met het NWWI-keurmerk gegarandeerd.

  Toegangseisen
  Om deel te nemen aan het NWWI moeten taxateurs aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister - VastgoedCert of SCVM - en lidmaatschap van een brancheorganisatie, NVM, VastgoedPro of VBO.

  Hoe werkt een taxateur die is aangesloten bij het NWWI?
  De taxateur werkt binnen een vastgesteld werkgebied. Om de waarde van de woning vast te stellen volgt de taxateur een heldere, eenduidige methode. Aan elke woning is een set modelwaarden gekoppeld. Deze waarden zijn gebaseerd op een vergelijking met andere panden. Bij de taxatie vormen ze altijd het uitgangspunt. Met zijn kennis en expertise is de taxateur in staat in te schatten in hoeverre de modelwaarden overeenkomen met de specifieke situatie.

  In het taxatierapport verklaart de taxateur de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de modelwaarde. Daarmee maakt hij inzichtelijk hoe de taxatie tot stand is gekomen en onderschrijft dit door het taxatierapport rechtsgeldig te ondertekenen. De uitgevoerde, door het NWWI gecontroleerde, taxatie wordt vervolgens geregistreerd in een centrale database.

  NWWI informatie voor consumenten